Philodendron Red Emerald

Vorige Artikel 20 van 27 Volgende
€ 26,95 (inclusief 9% btw)
Voorraad 2 stuks

Hoogte 80-90 cm

Philodendron water geven

De grond van een Philodendron moet in de lente en zomer lichtvochtig blijven. De plant zelf verbruikt niet veel water. Ook is de Philodendron gevoelig voor een teveel aan water. Geef daarom de plant niet te vaak water. Je kan de kamerplant opnieuw water geven, zodra de grond begint op te drogen. In de winter mag de grond ongeveer een weekje droog aanvoelen.

De watergifthoeveelheid is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de standplaats en grootte van de kamerplant. Begin daarom met kleine hoeveelheden water per gietbeurt. Is de grond na 4 dagen nog steeds erg nat, geef dan minder per gietbeurt.

Steek regelmatig een vinger, tot twee knokkels diep, in de grond om te controleren of de grond vochtig aanvoelt. Bij een nieuwe kamerplant is het verstandig om dit regelmatig te doen. Na enkele keren watergeven, leer je vanzelf hoeveel en hoe vaak jouw Philodendron water nodig heeft.

We raden aan de Philodendron regelmatig te sproeien. Vooral de klimmende exemplaren, met luchtwortels, worden graag gesproeid. We raden aan om minimaal 1x per week te sproeien. Het is goed voor de vitaliteit van de plant, omdat het stof verwijdert. Hiernaast kan het ervoor zorgen dat eventueel beginnend ongedierte wordt verwijderd.

© 2016 - 2021 Alliningrid | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel