Yucca

Vorige Artikel 23 van 27 Volgende
€ 10,95 (inclusief 9% btw)
Voorraad 4 stuks

60-70cm hoog

Yucca water geven

De Yucca houdt niet van veel water. Vooral wanneer de plant is overgepot in een grotere plantenbak, kan de Yucca lang zonder water. Het is van belang de grond langere tijd te laten opdrogen, voordat de kamerplant opnieuw water krijgt. In de winter is 4 tot 6 weken zonder water geen probleem. In de lente en zomer zal de Yucca iets meer water nodig hebben, vooral tijdens warme dagen.

Controleer regelmatig de grond door je vinger, tot twee knokkels diep, in de grond te steken. Te veel water kan leiden tot wortelrot. Ook kan de stam onderaan zacht worden door een teveel aan water. Bij twijfel is het daarom verstandig om iets minder water te geven.

De hoeveelheid water is afhankelijk van onder andere de temperatuur, grootte en lichtintensiteit. Er mag absoluut geen laagje water onderin de pot komen te staan, de grond moet al het vocht kunnen absorberen. Voelt de grond na een week nog steeds vochtig, dan is het aan te raden om minder water per gietbeurt te geven.

Sproeien

De Yucca sproeien is niet noodzakelijk. Droge lucht is voor deze kamerplant namelijk geen probleem. Sproeien helpt wel om stof te verwijderen. Een regenbuitje in de zomer werkt tevens preventief tegen ziekten. Maak voor het sproeien gebruik van kalkvrij water of regenwater, op deze manier krijg je geen kalkresidu op de bladeren. Ook kan je er voor kiezen om enkel een vochtig doekje over de bladeren te halen om het stof te verwijderen.

© 2016 - 2021 Alliningrid | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel