Musa Tropicana

Vorige Artikel 19 van 27 Volgende
€ 5,50 (inclusief 9% btw)
Voorraad 6 stuks

38 cm hoogte 

Musa bananenplant water geven

Een bananenplant bestaat voor 80% uit water. Het zal je dus niet verbazen dat deze kamerplant veel water nodig heeft. Zorg ervoor dat de grond nooit uitdroogt. In de zomer verbruikt de bananenplant ongeveer 2x zoveel water als in de winter. Als het in de zomer erg warm wordt, zullen de grote bladeren veel vocht verdampen. We raden dan aan om vaker water te geven. Over het gehele jaar genomen is twee keer per week voldoende.

Het is van belang dat de bananenplant niet met de wortels in het water staat. Geef daarom zoveel water als de grond kan absorberen. De hoeveelheid is afhankelijk van de maat plantenbak en plant. Hoe groter de bloempot, hoe meer water erin kan. Voelt de grond na 6 dagen nog steeds erg nat? Dan geef je waarschijnlijk te veel water. Dit kan je het beste controleren door regelmatig je vinger diep in de grond te steken. Wanneer de bladeren van de Musa slap gaan hangen is dit een teken van te weinig water of te veel zon.

Sproeien

De bananenplant groeit van nature in de vochtige tropen. Vaak sproeien verhoogt daarmee de vitaliteit van deze kamerplant. Hoe vaker hoe beter, maar minimaal 2x per week. Sproei hierbij ook de onderkant van het blad ter preventie van ongedierte.

De Musa is dol op regen. Verwen daarom je Musa eens op een zomerse regenbui. Dit verwijdert niet alleen het stof van de bladeren, maar verwijdert ook ongedierte in een vroeg stadium. Pas op met de overgang naar direct zonlicht. Het is beter om de bananenplant buiten niet direct in de middag zon te plaatsen. Plaats de plant, in eerste instantie, op een schaduwplek in de tuin en vervolgens pas in de zon. Hiermee voorkom je dat de plant verbrandt.

 

© 2016 - 2021 Alliningrid | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel