Polyscias Lemon

Vorige Artikel 22 van 27 Volgende
€ 15,50 (inclusief 9% btw)
Voorraad 1 stuk

65-75 cm

De Polyscias dient in de zomer in een vochtige grond te staan, zonder dat deze geheel uitdroogt. Omdat de aarde vochtig dient te blijven is het aan te raden om regelmatig water te geven. Je kunt controleren of de grond nog vochtig is door een vinger in de grond te steken. Bij lagere tempraturen, minder licht en in de winter verbruikt de Polyscias minder water, pas hierop de hoeveelheid water aan. In de winter is het beter als de grond iets uitdroogt voordat de Aralia opnieuw water krijgt.

De hoeveelheid water is afhankelijk van onder andere de omgevingstemperatuur en lichtintensiteit. Het is raadzaam om bij een nieuw aangeschafte plant, of na verplaatsing, te beginnen met kleine hoeveelheden water. Is de grond na vier dagen nog erg nat, geef dan minder water per gietbeurt. Is de grond na twee dagen alweer droog, geef dan meer water. Let erop bij het watergeven van de Polyscias op dat er ten alle tijden wordt voorkomen dat er een laagje water onderin de pot verzamelt, dit veroorzaakt wortelrot en kan de plant schaden.

De Polyscias heeft liever regenwater dan kraanwater. Wanneer de plant een overschot aan kalk ontvangt zal hij kalkresten tonen op de bladeren. 

Sproeien

De Aralia is een kamerplant die een hoge luchtvochtigheid waardeert. Het geregeld sproeien van de Polyscias komt de luchtvochtigheid ten goede en zodoende ook de gezondheid van de kamerplant. Wanneer de luchtvochtigheid laag is, bestaat er de kans dat de Polyscias gele blaadjes krijg en op den duur laat vallen.

Preventief sproeien is een goede oplossing tegen luis en spint. Tevens verwijdert een goeie sproeibeurt stof van de bladeren. Het verwijderen van stof biedt twee voordelen, allereerst gaat het blad weer stralen. Ten tweede ontvangt een stofvrij blad meer licht, wat de groei zal stimuleren.

© 2016 - 2021 Alliningrid | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel